👉 HLN gaat deze week op huizenjacht in Wingene met… MADOU VASTGOED. Heeft u ons al gespot in de krant of op hln.be?

Op huizenjacht in Wingene: “Aantrekkelijk voor jonge gezinnen én ouderen. “

WINGENE Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week trekken we naar Wingene, samen met Steven Madou (44) en Annelies Declerck (35) van Madou Vastgoed uit Tielt. Vanuit hun kantoor in hartje Tielt werken ze als een tandem samen. “De combinatie van mijn 20 jaar ervaring met de vrouwelijke touch van Annelies blijkt een schot in de roos”, klinkt het bij Steven.

Lieven Samyn 06-01-22, 10:34 Laatste update: 06-01-22, 15:22 Bron: LSI

Wingene telt ruim 14.000 inwoners en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vele landbouwactiviteiten en varkenskwekerijen. Naast Wingene bestaat het nog uit deelgemeente Zwevezele en de gehuchten Sint-Jan, Sint-Elooi, Hille en Wildenburg. “Een typische plattelandsgemeente waar het aangenaam wonen is, met een actief verenigingsleven en een groot aantal KMO’s die veel werkgelegenheid bieden”, aldus Steven. “Er zijn ook voldoende kleuter- en lagere scholen met 1 grote centrumschool en scholen in de 3 parochies (Sint-Jan, Sint-Elooi en Wildenburg). Wingene heeft een goede ligging, met een vlotte bereikbaarheid naar Brugge/Gent (E40 oprit Beernem of Oostkamp) of Kortrijk/Roeselare (E403 oprit Lichtervelde). De nabijheid van centrumstad Tielt is een bijkomende troef.”

Bos en natuur

Wingene is ook één van de bosrijkste gemeenten van West-Vlaanderen met ca. 460 ha bossen en maakt deel uit van het Landschapspark Bulskampveld. Vooral Wildenburg en Sint-Pietersveld zijn ideale startpunten om het Landschapspark te verkennen. Kinderen kunnen zich uitleven op de expeditie Bulskampveld of waterpret beleven in het recreatiebad De Alk.

Met de (historische) Scheepsput vind je in het Sint-Pietersveld een mooi stukje natuur. Domein Vagevuurbos is maar liefst 220 hectare groot en zorgt voor een groen zuurstoftapijt. Andere groene pareltjes: het Sint-Pietersveld met de radiotorens van de Radio Maritieme Diensten, natuurgebied ‘de Gulke Putten’ en het kasteelpark van Zwevezele.

Geboren en getogen

Steven Madou is geboren en getogen in Wingene, woonde er 32 jaar en bleef ook nadien als professioneel immomakelaar de Wingense vastgoedmarkt op de voet volgen. “Wingene is traditioneel een residentiële vastgoedmarkt waar nog betaalbare half-open en open woningen te vinden zijn, zeker in vergelijking met de Brugse en Oostvlaamse (bv. Aalterse) vastgoedmarkt”, schetst hij. “Sinds een aantal jaar is er door de vergrijzing een inhaalbeweging bezig wat nieuwbouwappartementen betreft. De nieuwe projecten schieten als paddenstoelen uit de grond en worden al bij al vlotjes verkocht. Dit zorgt er voor dat Wingene zowel jonge gezinnen als een oudere bevolking blijft aantrekken.”

Prijzen

De focus van Madou Vastgoed ligt op verkoop, verhuur en vastgoedadvies. “Ons motto is ‘professioneel verkopen of verhuren zonder zorgen’ ”, aldus Steven. “Dat gebeurt met een persoonlijke aanpak in een familiale sfeer. Annelies en ik wonen boven het vastgoedkantoor dus zijn we ook buiten de kantooruren vlot bereik- en beschikbaar.”

“De vastgoedprijzen in Wingene zijn net zoals in veel andere Vlaamse gemeenten in stijgende lijn. De combinatie lage rente, veel vraag, weinig aanbod en verhoogde nadruk op energiezuinigheid duwen de prijzen stelselmatig omhoog. Vooral bouwgronden zijn schaars en prijzig (ca. 275 à 300 euro/m²). Ook voor jonge gezinnen met weinig spaargeld of een (groot)ouderlijk duwtje in de rug, wordt een villa schier onmogelijk. Prijzen voor een nieuwbouw half-open bebouwing draaien rond de 400.000 euro, voor een open bebouwing zal een budget van minimum 500.000 euro nodig zijn. Ook nieuwbouwappartementen kosten all-in minimum 300 à 350.000 euro of meer. Daar tegenover staat een herverkoopmarkt die iets goedkoper is. Een niet al te oude half-open bebouwing onder de 350.000 euro is nog te vinden. Vooral de oudere (jaren 50/60/70) woningen waar weinig in energiezuinigheid geïnvesteerd is en op een mooie lap grond liggen, kunnen soms nog aan een aantrekkelijke prijs gekocht worden. Ideaal dus voor de doe-het-zelvers of handige harry’s. Ook investeerders met opbrengsteigendom-plannen zijn zeer actief op de Wingense markt.”

Meer foto’s

Klik hier voor meer foto’s : https://www.hln.be/wingene/op-huizenjacht-in-wingene-aantrekkelijk-voor-jonge-gezinnen-en-ouderen~a7fb7e835/211401084/

Te koop in Wingene:

1. Royale woning met handelsruimte (Futselstraat Wingene)

Meer info en foto’s : https://www.madouvastgoed.be/eigendom/wingene-18

2. Vernieuwde herenwoning in art-decostijl met gelijkvloerse handelsruimte en duplex-appartement (Tieltstraat Wingene)

Meer info en foto’s : https://www.madouvastgoed.be/eigendom/wingene-23

Ook uw woning snel verkopen of verhuren zonder zorgen?

Gezien de grote vraag dringend op zoek naar nieuwe eigendommen te koop en te huur in de omgeving van Wingene.

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak, gratis schatting of advies op 0468 177 177, steven@madouvastgoed.be of kom even binnen op kantoor : Madou Vastgoed, Ieperstraat 2 in Tielt.